NEA

Αυτή είναι η Porsche Panamera Sport Turismo [vid]

Η νέα Panamera Sport Turismo θα παρουσιαστεί στην Γενεύη και στην Γερμανία θα ξεκινά από τις 97.597€ στην έκδοση 4 Sport Turismo με αποκορύφωμα τις 158.604€ στην περίπτωση της Turbo Sport Turismo.

Η Sport Turismo είναι η «βάγκον» εκδοχή της Panamera η οποία επιτέλους παρουσιάζεται μετά από το πρωτότυπο Sport Turismo που είχε παρουσιαστεί πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι. Η σχεδίαση του αμαξώματος -που φτάνει σε μήκος τα 5,05 μέτρα, σε πλάτος τα 1,94 μέτρα και σε ύψος τα 1,43 μέτρα, με το μεταξόνιο στα 2,95 μέτρα- ακολουθεί τις βασικές γραμμές της Panamera μέχρι την μεσαία κολώνα, ενώ από εκεί και πίσω το αυτοκίνητο αποκτά έναν εντελώς νέο χαρακτήρα. Εδώ ο τρίτος όγκος ενσωματώνεται άψογα στο αμάξωμα της Panamera χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα της (το αντίθετο μάλιστα…). Μάλιστα, στην πίσω πόρτα έχει ενσωματωθεί μία ενεργή πτέρυγα η οποία μπορεί να προσθέσει κάθετο αεροδυναμικό φορτίο στον πίσω άξονα που φτάνει έως 50 κιλά.

Εκτός από την διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος υπάρχει ένα ελαφρά μεγαλύτερο και σαφώς πιο πρακτικό πορτμπαγκάζ για όσους ήθελαν μια πιο χρηστική Panamera που μπορεί πλέον να μεταφέρει έως πέντε επιβάτες (υποτίθεται πως το μεσαίο τμήμα ανάμεσα στους δύο πίσω επιβάτες έχει μετατραπεί σε ένα υποτυπώδες κάθισμα). Το πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα, διαθέτει χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης, η πέμπτη πόρτα είναι ηλεκτρικά ανοιγόμενη, ενώ με πεσμένα τα πίσω καθίσματα η πρακτικότητα εκτοξεύεται έως και τα 1.390 λίτρα.

Αρχικά θα υπάρξουν πέντε εκδόσεις κινητήρων: οι Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid και Panamera Turbo. Η βασική εφοδιάζεται με το τριλιτρo V6 των 330 ίππων, ενώ η 4S με το νέο biturbo των 2,9 λίτρων με τα 440 άλογα. Η κορυφαία Turbo Sport φθάνει τα 550 άλογα με τον τετράλιτρο V8 . Θα υπάρξει και ντίζελ V8 4.0 με 422 άλογα, ενώ η υβριδική έκδοση θα έχει συνδυασμένη απόδοση στους 462 ίππους με εκπομπή 56 γρ. CO2/χλμ. και κατανάλωση 2,5 λτ./100 χλμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!