NEA

Αυτή είναι η Lamborghini Huracan Performante!

Στην Γενεύη «ξεγυμνώνεται» η βασίλισσα του Nurburgring, όπως είχε προλογίσει πριν από μερικές μέρες η ιταλική φίρμα με τιμή για την Ευρώπη στις 195.040€ (προ φόρων)…

Πριν από μερικές μέρες οι Ιταλοί μας είχαν παρουσιάσει ένα βίντεο που έδειχνε την Huracan Performante να σπάει τα χρονόμετρα στις 5 Οκτωβρίου στο περιβόητο Ring. Τώρα, έφτασε η ώρα της αποκάλυψης για την τάχιστη Lambo με τον V10 των 5,2 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 640 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. και 600 Nm στις 6.500 σ.α.λ. (το 70% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 1.000 στροφές!). Φυσικά υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις όπως βαλβίδες από τιτάνιο, χάλκινη εισαγωγή όπως στην έκδοση Diablo 30th Anniversary, επανασχεδιασμένη εξαγωγή κ.α.

Τα επιπλέον 30 άλογα και 40 Nm την τοποθετούν πάνω από την LP610-4 με την Performante να έχει το 0-100 σε 2,9 δλ. (βελτίωση κατά -0,3 δλ.) και το 0-200 σε 8,9 δλ. (-1,0 δλ.) με την τελική να παραμένει στα 325 χλμ./ώρα. Εννοείται πως το μοτέρ έχει δεχθεί ενισχύσεις και νέα χαρτογράφηση, η ροπή στους τέσσερις τροχούς περνά μέσω 7-τάχυτου διπλόδισκου κιβωτίου και ηλεκτροϋδραυλικού συμπλέκτη Haldex (σε συνδυασμό με πίσω μηχανικό μπλοκέ διαφορικό), ενώ το ANIMA προσφέρει τα προγράμματα παραμετροποίησης Strada, Sport και Corsa.

Ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας της Performante αφορά στην μείωση βάρους (συνολικό ξηρό απόβαρο στα 1.382 κιλά με κατανομή βάρους 43/57 εμπρός/πίσω) και την βέλτιστη αεροδυναμική. Συγκεκριμένα, έχουν εξοικονομηθεί 40 κιλά από την χρήση ελαφρού υλικού στο εμπρός και πίσω σπόιλερ, στο κάλυμμα του μοτέρ, στον πίσω προφυλακτήρα και τον διαχύτη κ.α. Από την άλλη, οι Ιταλοί αποκαλούν ως ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) το ενεργητικό πακέτο που περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο σπόιλερ στο μπροστινό μέρος (απόκριση ρύθμισης σε 500 msec!), ενώ επανασχεδιασμένο είναι το πίσω «καπό» με τέσσερις εισαγωγές αέρα κάτω από αυτό, καθώς και μία σταθερή πίσω πτέρυγα.

Ανάλογα με τις συνθήκες και περιστάσεις, το ALA έχει ως στόχο την μεταβολή της ροής του αέρα με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγεται το μέγιστο downforce. Για παράδειγμα, όταν το ALA είναι μπροστά off και τα πίσω flaps κλειστά, τότε δημιουργείται το μέγιστο downforce που είναι 750% μεγαλύτερο από τη νορμάλ κουπέ Huracan! Και επειδή λένε πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, απλά απολαύστε την πανέμορφη σπέσιαλ Huracan στις παρακάτω φωτογραφίες μέχρι να δούμε το σχετικό βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!