NEA

Γιατί δεν θα παράγεται κανένα αυτοκίνητο στην Αυστραλία;

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ford, οι Toyota και Holden αποφάσισαν να διακόψουν την παραγωγή αυτοκινήτων στην μακρινή ήπειρο από τον ερχόμενο Οκτώβριο…

Αν και θα περίμενε κανείς σε μία τόσο μεγάλη ήπειρο και αγορά να συνεχίσουν να λειτουργούν εργοστάσια που να κατασκευάζουν αυτοκίνητα όλα θα αλλάξουν από τις 20 Οκτωβρίου του 2017. Και αυτό διότι τότε θα βγει από την παραγωγή το τελευταία Holden Commodore της General Motors, ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα θα τερματιστεί και η παραγωγή του Toyota Camry.

Στην Αυστραλία η πρώτη εταιρία που είχε στήσει γραμμή παραγωγής ήταν η Ford το 1925, ενώ από το 1963 ήταν (η Αυστραλία) η πρώτη χώρα που η Toyota ξεκίνησε να φτιάχνει αυτοκίνητα εκτός Ιαπωνίας. Ωστόσο, το ακριβό κατασκευαστικά κόστος σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας και την δυνατότητα της ασύμφορης εξαγωγής οδήγησαν σε όλες τις εταιρίες αυτοκινήτου στην αποχώρηση από την Αυστραλία και την έναρξη της εισαγωγής από άλλα εργοστάσια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!