NEA

H Cadillac CTS γνωρίζει πότε γίνεται ένα ατύχημα [vid]

Με την βοήθεια της τεχνολογίας V2V (Vehicle-to-Vehicle) η αμερικανική εταιρία παρουσιάζει τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν στο μέλλον σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης…

Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και στον Καναδά από τον επόμενο μήνα και χρησιμοποιεί το δίκτυο DSRC (Dedicated Short-Range Communications) και το GPS λαμβάνοντας 1.000 δεδομένα το δευτερόλεπτο από αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση έως 300 μέτρα).

When a V2V-equipped vehicle ahead is detected to have a StabiliTrak, traction control or anti-lock brake event, 2017 Cadillac CTS drivers will get a "Slippery Road Ahead" alert, allowing them to slow down and carefully proceed.Χάρη στην V2V επικοινωνία οι οδηγοί που βρίσκονται σε αυτή την εικόνα θα μπορούν να προειδοποιηθούν π.χ. για μία σύγκρουση και να επιστήσουν την ανάλογη προσοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το σύστημα είναι και τα άλλα αυτοκίνητα να έχουν μια μονάδα επικοινωνίας συμβατή με το πρωτόκολλο V2V.

When a V2V-equipped vehicle ahead is detected to have its hazard lights on, 2017 Cadillac CTS drivers will get a "Hazard Lights Ahead" alert with the vehicle's estimated distance, allowing drivers to safely maneuver away from the hazard.Εδώ να πούμε πως η V2V τεχνολογία έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται εδώ και χρόνια με κρατικές επιδοτήσεις σε ερευνητικά ινστιτούτα και κέντρα (σε συνεργασία με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων), αλλά ακόμη δεν έχει διαδοθεί ευρέως και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν δεν υπάρξει κάποια σχετική οδηγία ώστε το σύστημα να αποτελεί στάνταρ στοιχείο εξοπλισμού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!