NEASMS

Είναι πραγματικό το ρεκόρ που έκανε στο Nürburgring η Lamborghini Huracan Performante;

Ο χρόνος της Lamborghini των 640 ίππων (6:52.01) ήταν σχεδόν κατά 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα κάτω από αυτόν της Porsche 918 Spyder των 887 ίππων (6:57.00)…

Λογικό ήταν να εμφανιστούν και οι πρώτες αμφισβητήσεις παρά το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Lamborghini με όλα τα σχετικά δεδομένα. Μάλιστα, υπήρξε σύγκριση του με αντίστοιχο βίντεο της Aventador LP750-4 Superveloce (το Μάϊο του 2015 είχε πετύχει χρόνο 6:50.73) όπου ο Marco Mapelli φαίνεται να παλεύει να βρει την καλύτερη πρόσφυση, όταν στην Huracan δείχνει απόλυτα ήρεμος. Μάλιστα, ανάμεσα στους αμφισβητίες ήταν και ο Christian von Koenigsegg που απορούσε γιατί η Lamborghini δεν έβαλε στο πλάνο και ένα g-meter (επιταχυνσιόμετρο) αν η Huracan είναι τόσο πιο γρήγορη στις στροφές.

Οι Ιταλοί της Lambo προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τις όποιες φήμες έκαναν ότι πιο απλό: έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τηλεμετρίας. Τα οποία επιβεβαίωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο την επίδοση της Huracan Performante, η οποία οφείλεται σχεδόν καθολικά στο ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), το ενεργό αεροδυναμικό σύστημα της Huracan Performante, που σύμφωνα με την Lamborghini εξασφαλίζει κάθετη δύναμη (downforce) κατά 750% μεγαλύτερη σε σχέση με την απλή Huracan 610-4.

Επιπρόσθετα η Performante είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που διαθέτει ενεργό αεροδυναμικό vectoring. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως χάρη στα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα ασκείται μεγαλύτερη κάθετη δύναμη στους εσωτερικούς τροχούς κάθε στροφής, με αποτέλεσμα τόσο τη μείωση της γωνίας του τιμονιού όσο και στην αύξηση της ταχύτητας. Κάπως έτσι λοιπόν η Huracan Performante αποδεικνύει τους λόγους που είναι η νέα βασίλισσα στο περιβόητο Nürburgring…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!