NEA

Και η Renault παραποιεί τις εκπομπές ρύπων;

Αν η Renault βρεθεί «ένοχη» τότε η γαλλική εταιρεία απειλείται με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 10% του τζίρου της, που αντιστοιχεί σε 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, η γαλλική υπηρεσία DGCCRF (η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανταγωνισμού, προστασίας καταναλωτών και καταπολέμησης απατών) έχει συντάξει μια έκθεση όπου αναφέρει πως η Renault παραποιούσε τα στοιχεία των δοκιμών εκπομπής ρύπων εδώ και 25 χρόνια. Στην υπόθεση εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας, ενώ οι κατηγορίες φτάνουν μέχρι και τον Carlos Ghosn.

Σύμφωνα με την έκθεση η Renault, 20% της οποίας ανήκει στο γαλλικό δημόσιο, πως είχε εξελίξει λογισμικό παραποίησης των αποτελεσμάτων των δοκιμών εκπομπής ρύπων. Χαρακτηριστική είναι μια μαρτυρία ενός πρώην εργαζόμενου της Renault σύμφωνα με την οποία μέθοδοι παραποίησης εφαρμόζονταν ήδη από τη δεκαετία του ’90. Το αρμόδιο γαλλικό υπουργείο Βιομηχανίας υπολογίζει πως το λογισμικό είναι πιθανό να είναι εγκατεστημένο σε έως και 900.000 αυτοκίνητα συνολικής αξίας 16,8 δισ. ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!