NEA

Τι λέει η Porsche για την αυτόνομη οδήγηση;

Θα περίμενε κανείς πως μία εταιρία που κατασκευάζει μηχανές οδηγικής απόλαυσης θα ήταν πολέμια απέναντι στην αυτόνομη τεχνολογία…

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και η Porsche έχει ήδη προσεγγίσει το θέμα της αυτόνομης οδήγησης από μια διαφορετική οπτική γωνία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CarAdvice η εταιρία δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα με τον κωδικό «Mark Weber Mode» όπου η αυτόνομη τεχνολογία θα προσφέρει… φροντιστηριακά μαθήματα σε οδηγούς που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της σπορ οδήγησης.

H όλη ιδέα δουλεύει ως εξής: το λογισμικό έχει ήδη καταγράψει τον τρόπο οδήγησης του Mark Webber (του πρώην πιλότου στην F1 και νυν οδηγού της Porsche στο Le Mans) σε διάφορες πίστες και στη συνέχει στο σύστημα θα υποδεικνύει στους μαθητευόμενους για το πώς πρέπει να στρίβουν, να φρενάρουν κ.α. «Στόχος του συστήματος που εξετάζει η Porsche δεν είναι να σε κάνει να μην οδηγείς το αυτοκίνητο, αλλά αντίθετα να σου διδάσκει με ποιόν τρόπο θα πας γρήγορα. Τόσο γρήγορα όσο ο Mark Weber ή όσο πιο κοντά μπορείς σ’ αυτόν» λέει ο CEO της Porsche, Oliver Blume.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!