ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι 5 πιο σκληρές δοκιμές της Porsche [vid]

Πίσω από κάθε νέο μοντέλο κρύβονται εκατοντάδες χιλιάδες ώρες εξέλιξης και δοκιμών. Η Porsche αποφάσισε να ρίξει λίγο φως στις δοκιμασίες που υποβάλλει τα αυτοκίνητά της.

Το video αυτό μας ταξιδεύει στο Weissach, στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Γερμανικής εταιρίας. Φυσικά, οι δοκιμές στις οποίες υποβάλλεται κάθε νέο μοντέλο είναι αμέτρητες, οι άνθρωποι όμως της Porsche επέλεξαν να μας δείξουν τις 5 πιο σκληρές, κατά την άποψή τους. Πολύ χοντρικά, έχουμε τα ακόλουθα.

Ξεκινώντας από το νούμερο 5, υπάρχει το skidpad, μία μεγάλη, κυκλική έκταση στην οποία μετρούνται πολλές παράμετροι του αυτοκινήτου, όπως οι πλευρικές επιταχύνσεις. Εδώ μπορεί κανείς να φέρει ένα αυτοκίνητο στα όριά του στο κράτημα, με απόλυτη ασφάλεια. Στην τέταρτη θέση είναι η πίστα, το Α και το Ω για τις δοκιμές κάθε εταιρίας σπορ αυτοκινήτων. Ένα νούμερο πιο πάνω, στην τρίτη θέση, βρίσκεται η αεροδυναμική σήραγγα η οποία έχει τη δυνατότητα να προσομοιώνει ταχύτητες έως 300 χλμ./ώρα. Δεύτερη έρχεται η off-road πίστα και στην κορυφή συναντάμε τις δοκιμές πρόσκρουσης. Περισσότερα όμως και πιο αναλυτικά θα τα δείτε στο video.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!