ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Teaser για το Renault Megane RS

Μία πρώτη γεύση του τι θα πρέπει να περιμένουμε από την κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς της μικρομεσαίου έδωσε στη δημοσιότητα η Renault.

Το νέο Megane RS, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το φθινόπωρο, στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης. Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε το βλέπουμε καλυμμένο με ένα λευκό σεντόνι, το οποίο όμως αφήνει να φανούν αρκετά στοιχεία, όπως τα φώτα και ένα μέρος από τη μάσκα.

Το hot-hatch της Γαλλικής εταιρίας αναμένεται να είναι ελαφρά πιο χαμηλό και φαρδύτερο από το Megane GT, με στιλιστικές λεπτομέρειες που προάγουν ένα πιο απόλυτο χαρακτήρα. Ακόμα, βέβαια, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία, με βασικότερο αυτό του κινητήρα. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μοιράζεται το ίδιο σύνολο με την Alpine A110, ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.8 λίτρων και 252 ίππων. Το πιο πιθανό όμως είναι να κρύβει κάτω από το καπό του κάποιο δίλιτρο μοτέρ, με ισχύ άνω των 300 ίππων.

Αναφορικά με το αμάξωμα, σε αντίθεση με το προηγούμενης γενιάς RS που ήταν αποκλειστικά τρίθυρο, τώρα θα προσφέρεται σε πεντάθυρη έκδοση. Φυσικά, θα εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, που θα βελτιώνει την οδική συμπεριφορά, το οποίο όμως θα είναι κατ’ επιλογή, ανάλογα με το αν βολεύει ή όχι τον οδηγό. Σπορ αναρτήσεις, φρένα και κάθε τι σχετικό, θα συμπληρώνουν την όλη εικόνα. Μένει λοιπόν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Και κατόπιν να ανακοινωθούν οι χρόνοι στην πίστα, αφού η Renault είναι από τους πρωτοπόρους στην άτυπη μάχη των hot-hatch.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!