ΔΙΑΦΟΡΑ

Δείτε πως θα είναι τα νέα Drive In!

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Τα Drive In ήταν σε παλαιότερες δεκαετίες μεγάλη μόδα, ιδίως στις ΗΠΑ όπου στα 60’s υπήρχαν πάνω από 4.000 τέτοιου είδους σινεμά!

Ωστόσο, οι εξελίξεις όμως σε πολλά πράγματα (αλλά και στον κόσμο του αυτοκινήτου και του θεάματος) οδήγησαν αυτή την τάση σε ένα είδους μαρασμό, καθώς στις ΗΠΑ έχουν μείνει μόλις 348 εγκαταστάσεις για Drive In σινεμά. Σ’ αυτές θα έρθει να προστεθεί μία ακόμα μία. Μόνο που αυτή θα είναι αρκετά διαφορετική και θα είναι μια πρώτη προσπάθεια για την ανασύσταση αυτής της παλιάς συνήθειας που οι νεότεροι δεν έχουν γνωρίσει. Το νέο σινεμά θα ονομάζεται “August Moon Drive-in” και θα κατασκευαστεί στο Νάσβιλ του Τένεσι.

Οι διαφορές σε σχέση με το παρελθόν είναι πολλές και σημαντικές. Κατ’ αρχήν δεν θα είναι ανοιχτό με θέα στα αστέρια, αλλά θα πρόκειται για έναν κλειστό θόλο μεγέθους ενός μεγάλου σταδίου. Η δεύτερη διαφορά είναι ότι δεν θα μπαίνει κανείς με το δικό του αυτοκίνητο, αλλά θα βρίσκονται μέσα σ’ αυτό “παρκαρισμένα” κάποια vintage αυτοκίνητα της δεκαετίας του 60 από αμερικάνικες εταιρίες.

Ο θεατής λοιπόν με ένα εισιτήριο κόστους μεταξύ 8 και 20 δολαρίων θα μπορεί να αγοράζει μια θέση σε ένα από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα και να απολαμβάνει την ταινία του μέσα από αυτά. Η οθόνη θα είναι η μεγαλύτερη (εκτός από εκείνες του συστήματος IMAX) που υπάρχει στις ΗΠΑ ενώ στον υπόλοιπο χώρο θα υπάρχουν εστιατόρια, αίθουσες διασκέδασης κ.λπ. Θα σερβίρετε επίσης και αλκοόλ καθώς κανείς δεν θα χρειαστεί να οδηγήσει βγαίνοντας από σινεμά.

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μία πιλοτική ενέργεια με την οποία θα διερευνηθεί αν μπορεί να στηθεί μία αντίστοιχη αλυσίδα τέτοιων σινεμά σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ. Μπορεί να λείπει ο έναστρος ουρανός και η μυρωδιά από τη νύχτα, όμως οι καιροί αλλάζουν, και ίσως αυτή η προσπάθεια να δώσει μια νέα ώθηση σε έναν τύπο διασκέδασης που εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει την κατιούσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button