ΑΓΩΝΕΣ

Θα «επιστρέψει» στην Formula 1 η Bugatti;

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Αν εξαιρέσει κανείς μία και μόνο συμμετοχή στο Reims το 1956 (GP Γαλλίας), η ιστορική φίρμα με τις τόσες διακρίσεις με την Type 35 την δεκαετία του 1920 δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή στο επίσημο πρωτάθλημα της F1 που ξεκίνησε το 1950.

Η συμμετοχή ενός μονοθεσίου με τα σήματα της Bugatti -της εταιρίας που κατασκευάζει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο- στην F1 ενθουσιάζει ακόμη και τον… λιγότερο ένθερμο οπαδό του αθλήματος. Ωστόσο, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι σίγουρα όχι για πολλούς και διάφορους λόγους. Αφενός επειδή το VW Group έχει τραβηχτεί από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αφετέρου επειδή δεν υπάρχει… κανείς λόγος.

Ούτως ή άλλως η Bugatti μπαίνει «μέσα» οικονομικά, ενώ σαν φίρμα δεν χρειάζεται προϊοντική προβολή όπως π.χ. θα είχε η Audi. Από την άλλη, η συμμετοχή της Bugatti θα πρέπει να ήταν τέτοια που να υπερκέραζε σε κάθε επίπεδο αυτή των Mercedes και Ferrari (τουλάχιστον μόνο με κάτι τέτοιο θα συμβιβαζόταν ο Ettore Bugatti). Κάτι που ακούγεται τουλάχιστον αδύνατο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μεράκι και φαντασία για όμορφες υποθέσεις, όπως αυτή του σχεδιαστή Sean Bull.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!
Back to top button