ΔΙΑΦΟΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωση του κλασικού Citroen H [vid]

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την έναρξη παραγωγής ενός από τα πρώτα van της ιστορίας, ένας ιταλικός οίκος αποφάσισε να κάνει ένα ρομαντικό ταξίδι στο παρελθόν.

Ο λόγος για την εταιρία FC Automobili και τους Fabrizio Caselani και David Obendorfer, οι οποίοι για να τιμήσουν την επέτειο αποφάσισαν να αναβιώσουν το θρυλικό αυτό μοντέλο. Για το σκοπό αυτό σχεδίασαν προσεκτικά πάνελ από fiberglass και τα έντυσαν σε ένα σύγχρονο Citroen Jumper. Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, αφού δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει διαφορές σε σχέση με τα αρχικά Citroen H.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό πρόκειται να παραχθούν 70 σύγχρονα Citroen H, με κόστος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά υπολογίζεται ότι δεν θα ξεφεύγει πολύ, σε σχέση με ένα συμβατικό van. Όσο για τους ενδιαφερόμενους, λογικά θα βρεθούν πολύ περισσότεροι από 70 επαγγελματίες, αφού με αυτή την εμφάνιση το αυτοκίνητο θα μπορούσε να κάνει θραύση σε ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία και γενικότερα επιχειρήσεις που θα εκτιμούσαν τη ρετρό αισθητική του.

Αναφορικά με το αρχικό Citroen H, ξεκίνησε να παράγεται από το 1947 και συνέχισε μέχρι το 1981! Αποτέλεσε μία τεράστια εμπορική επιτυχία για τη Citroen και συνάμα μοχλό ώθησης για την ανασύσταση της μάρκας μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Χάρη στο αυτοφερόμενο πλαίσιο, την ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς και την κίνηση μπροστά, εξασφάλιζε σημαντικά πλεονεκτήματα, με κυριότερο το χαμηλό, επίπεδο, δάπεδο φόρτωσης και τα 180 εκατοστά του ωφέλιμου ύψους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!