NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Mercedes-AMG GLC63 [vid]

Η Γερμανική εταιρία αποφάσισε να καταθέσει τη δική της απόλυτη πρόταση για την κατηγορία των σπορ-SUV, η οποία είναι εφάμιλλη σε επιτάχυνση με την AMG GT!

Με τη BMW να διαθέτει τις Χ4Μ/ Χ5Μ και την Porsche τη Macan, η Mercedes δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. H μικρότερη Mercedes-AMG GLC 43 αποτέλεσε μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, περιοριζόταν όμως στους 6 κυλίνδρους και τα 367 άλογα. Έτσι, οι Γερμανοί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Εφοδίασαν τη GLC και τη GLC coupe με ένα τετράλιτρο, V8 biturbo κινητήρα που στην «απλή» του εκδοχή αποδίδει 476 ίππους και στην «S» 510 ίππους.

Στην πράξη -και χάρη στο σύστημα 4ΜATIC+ που αναλαμβάνει να μοιράσει την κίνηση και στους 4 τροχούς- η ισχυρή έκδοση GLC 63 S απαιτεί για το 0-100 μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, τον ίδιο δηλαδή χρόνο που χρειάζεται και το supercar της Mercedes, ΑΜG GT! Όσο για την τελική ταχύτητα, λόγω του χαρακτήρα του αυτοκινήτου (SUV), περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Εμμένοντας λίγο στα της μετάδοσης, αμφότερα τα μοντέλα χρησιμοποιούν το εννιάρι, αυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT MCT που έρχεται αυτούσιο από την ΑΜG E63 S. Επιπροσθέτως, ένα ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης πίσω, φροντίζουν ώστε να γίνεται καλύτερα και πιο άμεσα η κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Ένα ακόμα σύστημα που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων είναι το το AMG DYNAMIC SELECT, με τέσσερα προγράμματα ρύθμισης της ανάρτησης (στην Coupe υπάρχει ένα ακόμα με πιο σπορ ρυθμίσεις). Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ δύο ρυθμίσεων στην αίσθηση του τιμονιού. Αναφορικά με την εμφάνιση, όπως δείχνουν και οι πρώτες φωτογραφίες, το αποτέλεσμα είναι αρκούντως επιθετικό, με μεγαλύτερους αεραγωγούς, πιο άγριους προφυλακτήρες, τροχούς 19 και 20 ιντσών και σπορ εξάτμιση με 4 απολήξεις.

Οι νέες Mercedes-AMG GLC63 αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, την άλλη εβδομάδα. Όσο για τη διάθεσή τους στην αγορά, τοποθετείται χρονικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!