NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη για το Opel Insignia Country Tourer

Μετά τα Grand Sport και Sports Tourer η Opel ανοίγει την αυλαία για μία ακόμα, τρίτη εκδοχή του νέου Insignia, βασισμένη στη φιλοσοφία των crossover.

Ακολουθώντας την κλασική συνταγή, το Insignia Country Tourer διαθέτει ελαφρά μεγαλύτερη (κατά 20 χλστ.) απόσταση από το έδαφος, ενώ ντύνεται με ενισχυμένους προφυλακτήρες και πλευρικά προστατευτικά, έτσι ώστε να δίνει το ανάλογο στίγμα με την εμφάνισή του. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι η αύξηση του μεταξονίου κατά 92 χιλιοστά, η οποία χαρίζει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και επιπλέον 130 λίτρα στο διαμέρισμα των αποσκευών.

Αναφορικά με τους κινητήρες, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις αμαξωμάτων. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια (υπάρχει και το αυτόματο των 8 σχέσεων) ενώ για την κατανομή της ροπής στους δύο άξονες χρησιμοποιείται ένας συμπλέκτης τύπου Haldex με σύστημα torque vectoring, το οποίο έχει την δυνατότητα να στείλει έως και το 64% της ροπής πίσω.

Πέραν αυτών, το Insignia Country Tourer διαθέτει το γνωστό Flex Ride, με τρία προγράμματα λειτουργίας για την ανάρτηση, το τιμόνι και τη διαχείριση του κινητήρα, κάμερα 360 μοιρών που δείχνει τι συμβαίνει γύρω από το αυτοκίνητο (χρήσιμη για την κίνηση εκτός δρόμου και, κυρίως, για πεζοδρόμια και στενά σοκάκια…), infotainment με Apple CarPlay και Αndroid Auto και όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που συναντάμε και στις υπόλοιπες εκδόσεις του Insignia. Το crossover της Opel θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο, με τη λίστα παραγγελιών να ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!