NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό… κατάρρευση η έκθεση της Φρανκφούρτης!

Τουλάχιστον 9 εταιρίες, μεταξύ των οποίων οι Fiat, Peugeot και Nissan, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου του 2017.

Η νέα μόδα, που θέλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επαναπροσδιορίζουν τις ανάγκες και να μοιράζουν αλλιώς τα χρήματά τους, αρχίζει να κλονίζει τα θεμέλια των διεθνών εκθέσεων. Μία πρώτη γεύση πήραμε πέρυσι στο Παρίσι, όπου η Ford και μερικές ακόμα εταιρίες αποφάσισαν να απέχουν, επιλέγοντας να επενδύσουν μεγαλύτερα ποσά στο internet και στα social media.

Φέτος είναι η σειρά της Φρανκφούρτης, με την ΙΑΑ 2017 να μετράει ήδη σημαντικές απουσίες. Μέχρι στιγμής οι Nissan, Peugeot, DS, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Nissan, Infinity, Mitsubishi και Volvo έχουν αποφασίσει να απέχουν, κάνοντας έτσι την έκθεση σαφώς πιο φτωχή. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, καθώς ακόμα δεν έχουν κλείσει όλες οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες τη θέση τους στην εν λόγω έκθεση.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της ΙΑΑ επιβεβαιώνουν ότι κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες επέλεξαν να απέχουν, υποστηρίζοντας όμως ότι η θέση τους είναι ανοικτή να επιστρέψουν στο μέλλον, ενώ για φέτος περισσότερες από 50 φίρμες από Ευρώπη, Αμερική και Ασία θα δώσουν ένα βροντερό παρών.

Στον αντίποδα, πολλοί άνθρωποι των εταιριών μιλάνε για «συνήθειες που αργοπεθαίνουν». Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση στελέχους της PSA (Peugeot, Citroen) ότι υπολογίζουν περισσότερο την απόδοση της επένδυσης των χρημάτων τους και δεν σκοπεύουν να παίρνουν μέρος σε εκθέσεις απλά από συνήθεια. Αντίστοιχα, άνθρωπος της Nissan ανέφερε πως σκοπεύουν να προχωρήσουν μπροστά, υιοθετώντας μία πιο ευέλικτη στρατηγική που θα περιλαμβάνει διάφορα events, συνεργασίες και άλλες ενέργειες ώστε να έρθουν πιο κοντά στη μεγάλη, καταναλωτική βάση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!