NEA

Ποια είναι η αμοιβή των top μάνατζερ στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ;

Οι τρεις μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ αμείβουν με τεράστια ποσά τους CEO τους, όχι μόνο με τον «βασικό» τους μισθό, αλλά και με άλλους τρόπους όπως μετοχές, μπόνους και ειδικές άλλες αμοιβές…

Την πρωτιά για φέτος στην λίστα την έχει η Mary Barra, CEO της General Motors η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό των 22,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό μπορεί να ακούγεται αστρονομικό, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι είναι… χαμηλότερο κατά 6 εκατομμύρια σε σχέση με το 2015.

Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στον βασικό της μιθό που είναι δύο εκατομμύρια, 6,7 εκατομμύρια μπόνους σε μετρητά, άλλα 13 εκατομμύρια σε μετοχές, και κάτι “ψιλά” της τάξης των 640.000 δολαρίων σε διάφορες αποζημιώνεις. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Mar Fields της Ford με 22,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τρίτος και αρκετά μακριά από τους άλλους είναι ο Sergio Marchionne του γκρουπ Fiat-Chrysler με 11.9 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να ζαλίζουν τους απλούς ανθρώπους αλλά και τα στελέχη των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών που αμείβονται με πολύ χαμηλότερα ποσά, όμως η διαφορά αυτή ίσχυε ανέκαθεν, καθώς τα μεγέθη της αγοράς των ΗΠΑ ήταν πάντα σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτά της Ευρώπης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!