NEASMS

Πότε θα «σκάσει» η αγορά αυτοκινήτου στις ΗΠΑ;

Η Deutsche Bank μπορεί να έχει τα δικά της τεράστια προβλήματα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους αναλυτές να κρούουν το καμπανάκι σε αγορές «φούσκες»…

Μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση έχει δημιουργηθεί μετά από την συσσώρευση τεράστιων χρεών της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτου που πλέον ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Λόγω της αύξησης των επιτοκίων η Deutsche Bank εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει την δυσκολία της αποπληρωμής των καταναλωτικών δανείων που έχουν πάρει οι Αμερικανοί με κίνδυνο την έναρξη ενός καταστροφικού ντόμινο, παρόμοιου με εκείνου που δημιούργησε την παγκόσμια κρίση του πλανήτη με τα στεγαστικά δάνεια που δημιούργησαν μία τεράστια «φούσκα». Φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση η επίδραση δεν θα είναι τόσο μεγάλη αλλά θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην έκθεση της τράπεζας, πέρα από τα δάνεια και τα επιτόκια επισημαίνεται ένας ακόμα κίνδυνος, που έχει να κάνει με την σημαντική μείωση των τιμών στα μεταχειρισμένα, ενώ προειδοποιεί πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μπορεί να πέσουν στα 16,6 εκατομμύρια στο τέλος του 2017 (περίπου ένα εκατομμύριο λιγότερο από την περσινή χρονιά ρεκόρ). Ο Αμερικανός οδηγός δυσκολεύεται απέναντι στις οικονομικές τυο υποχρεώσεις και δεν αγοράζει πλέον τόσο συχνά αυτοκίνητο. Ενδεικτικό είναι πως την προηγούμενη χρονιά αποσύρθηκαν 11 εκ. αυτοκίνητα, όταν τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός έφτανε τα 14 εκ. Για να δούμε πως θα αντιδράσει η αμερικανική (και όλη αυτοκινητοβιομηχανία) και ειδικότερα η κυβέρνηση Trump.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!