NEA

Τα πρώτα στοιχεία για το Citroen C5 Aircross

Το νέο crossover της Citroen θα παρουσιαστεί στην Σαγκάη, ενώ προς τα τέλη του χρόνου πιθανότατα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη με τόπο κατασκευής το Rennes της Γαλλίας…

To C5 Aircross θα τοποθετείται πάνω από το C4 Cactus και όπως φαίνεται οι Γάλλοι συνεχίζουν να επενδύουν σε μία crossover φορεσιά που τιμά και το μικρότερο C3. Και γιατί όχι, αφού η μόδα των SUV και των crossover κυριαρχεί πλέον σε όλες τις κατηγορίες, με το C5 Aircross να βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Peugeot 3008 και κατά συνέπεια στην πλατφόρμα EMP2.

Στην Κίνα πιθανότατα θα προσφέρεται θα υπάρξει και σε επταθέσια έκδοση long (με μακρύ μεταξόνιο), με turbo κινητήρες βενζίνης στα 1,6 και 1,8 λίτρα (με 170 και 205 άλογα αντίστοιχα), ενώ αργότερα θα πλαισιωθεί και από μία ισχυρότερη επίσης υπερτροφοδοτούμενη δίλιτρη έκδοση. Στην Ευρώπη θα το δούμε και με δίλιτρους ντίζελ BlueHDi 130 και BlueHDi 180 από το DS7 Crossback (φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για το νέο 1.5 DVR) που παρουσιάσθηκε στην Γενεύη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!