NEA

Να και το Opel Grandland X!

Περίπου πέντε μήνες πριν την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης το μεγαλύτερο SUV της Opel αποκαλύπτεται με τις πωλήσεις να ξεκινούν τέλη του χρόνου…

Με την άφιξη του Crossland X και το ανανεωμένο Mokka στην γκάμα, η Opel θα διαθέτει μία πλήρη… επιθετική γραμμή στην κατηγορία των SUV για να αντιμετωπίσει έως και μεγαλύτερα μοντέλα, όπως τα Seat Ateca, Renault Kadjar, VW Tiguan, Peugeot 3008 κ.α. Με μήκος στα 4,48 μέτρα, το Grandland X (εδώ το βλέπετε με τα σήματα της εγγλέζικης Vauxhall) είναι κατά περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο από το Crossland X.

Έτσι, θα διαθέτει μεγαλύτερους χώρους με ενδεικτικό το πορτμπαγκάζ των 514 λίτρων που εκτοξεύεται στα 1.652 λίτρα όταν πέσουν τα καθίσματα της πίσω σειράς. Το πλάτος του αμαξώματος φτάνει τα 1,844 μέτρα και το ύψος τα 1,636 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό το ταμπλό δεν αποκλίνει από την σύγχρονη άποψη της εταιρίας με μία touch-screen στο μέσο του ταμπλό, τους βασικούς και απαραίτητους διακόπτες, ενώ ο πίνακας οργάνων φαίνεται να έχει ένα χωστό τρισδιάστατο περίγραμμα.

Το μεταξόνιο είναι στα 2.675 χιλιοστά προμηνύοντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό για τους επιβάτες που θα απολαμβάνουν όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης που απαντώνται στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Opel. Εδώ να πούμε πως το Grandland X βασίζεται στην πλατφόρμα των Peugeot 3008 και Citroen C5 Aircross και όπως είναι φυσικό μετά την εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν οι ντίζελ κινητήρες του γαλλικού ομίλου στα 2.000 κ.εκ. Στην βάση θα βρίσκεται ο νέος turbo βενζινοκινητήρας της Opel στα 1.500 κ.εκ., ενώ στάνταρ θα είναι η κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!