NEA

VW I.D. Crozz, ηλεκτρικό με crossover άποψη [vid]

Στο πλαίσιο της νέας εποχής και της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, η VW παρουσίασε στην Σαγκάη ένα ακόμη πρωτότυπο της σειράς I.D, αυτή την φορά ένα crossover…

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της VW -που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ- θα λανσαριστεί το 2020, ενώ κάποια από τα πρωτότυπα που βλέπουμε αυτό τον καιρό με το σήμα Ι.D. θα βγουν στις αγορές πολύ πριν το 2025. Τώρα, η σχεδίαση του concept που παρουσιάζεται στην Σαγκάη ακολουθεί την φουτουριστική σχεδίαση και των υπόλοιπων Ι.D., με βασικό χαρακτηριστικό την υιοθέτηση μιας πιο κουπέ προσέγγισης και συρόμενες πίσω πόρτες.

Στην κεντρική κονσόλα απουσιάζουν σχεδόν παντελώς οι διακόπτες, ενώ υπάρχει μία μεγαλύτερη οθόνη 10,2’’ για το σύστημα infotainment και μια μικρότερη 5,8’’ για τον πίνακα οργάνων. Στο εσωτερικό διάταξης 2+2 την επιβίβαση/αποβίβαση διευκολύνουν οι συρόμενες πίσω πόρτες, η οροφή είναι σχεδόν ολόκληρη κατασκευασμένη από ειδικό γυαλί και ενσωματώνει μικρές λωρίδες από LED φωτάκια, ενώ στο I.D. Crozz υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα όλα τα νέα συστήματα της VW σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση με το τιμόνι να αναδιπλώνεται πάνω στο ταμπλό στην πλήρως αυτόνομη λειτουργία (ώστε να αφήσει περισσότερο χώρο για τον οδηγό).

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ στους 302 ίππους (101 στον εμπρός άξονα και 201 ίππους στον πίσω), η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα, μία μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου 81 kWh εξασφαλίζει αυτονομία για 500 χιλιόμετρα, ενώ σε κατάσταση ταχείας επαναφόρτισης απαιτούνται μόλις 30 λεπτά για ένα «γέμισμα» στο 80%.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!