NEA

Skoda Vision E, με φουλ ρεύμα από την Σαγκάη [vid]

Στην Κίνα παρουσιάστηκε ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο crossover ενισχύοντας το μήνυμα του VW Group για πρόσω ολοταχώς στη νέα εποχή…

Το Vision E ουσιαστικά αποτελεί μία παράλληλη προσπάθεια της Skoda με αυτή της VW (με το αντίστοιχο I.D. Concept) που ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις γύρω από την ηλεκτροκίνηση, διατηρώντας παράλληλα και την δική της αυτόνομη σχεδιαστική γλώσσα. Στο εσωτερικό η Skoda επέλεξε μία μινιμαλιστική προσέγγιση με τρεις (!) οθόνες να καλύπτουν το ταμπλό, ένα πολύ φουτουριστικό τιμόνι και ένα εξελιγμένο σύστημα εσωτερικού φωτισμού με 10 χρώματα από τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς.

Σε ότι αφορά τα τεχνολογικά εφόδια του Vision E υπάρχει μία πληθώρα συστημάτων όπως η αντικατάσταση των καθρεπτών με κάμερες, το σύστημα ελέγχου με χειρονομίες, το Eye Tracking που παρακολουθεί τα μάτια του οδηγού και εντοπίζει την κόπωσή του, το σύστημα για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών του οδηγού, ενώ δεν λείπει και η πρόταση της Skoda σε ότι αφορά τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκουμε την πλατφόρμα ΜΕΒ του γκρουπ VW και δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη απόδοση 306 ίππων. Η αυτονομία του Vision E φθάνει έως και τα 500 χιλιόμετρα την ώρα με την φόρτιση της μπαταρίας να μπορεί να φθάσει έως και το 80% μέσα σε 30 λεπτά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!