ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1020 ίπποι για το Mercedes-AMG Project One!

Η συνολική ισχύς θα προκύπτει από το συνδυασμό ενός V6 κινητήρα, κατευθείαν από τη Formula 1 και 4 ηλεκτροκινητήρων, συνολική απόδοσης 413 ίππων.

Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτονται και περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG. Αυτό που γνωρίζαμε για την ισχύ, ότι θα ξεπερνάει τους 1.000 ίππους, επιβεβαιώθηκε. Για την ακρίβεια, η συνολική ιπποδύναμη θα αγγίζει τα 1.020 PS, νούμερο σοκαριστικό, αν αναλογιστεί κανείς πως το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τα 1.300 κιλά.

Στην καρδιά του project One βρίσκεται ένας V6 κινητήρας 1.6 λίτρων, ο οποίος προέρχεται από την ομάδα Formula 1 της Γερμανικής εταιρίας. Λίγο πολύ πρόκειται για το ίδιο σύνολο που έφεραν τα μονοθέσια πέρυσι, με ορισμένες αλλαγές όμως, ώστε να είναι πιο κατάλληλο για χρήση σε δρόμο. Μεταξύ άλλων, έχει αλλάξει η χαρτογράφηση, ώστε να αποδίδει περισσότερη ροπή χαμηλά, διατηρώντας ωστόσο ένα όριο περιστροφής στις 11.000 σ.α.λ. Η συνολική ισχύς του αγγίζει τα 748 PS, ενώ η αντοχή του ορίζεται στα 50.000 χλμ. πριν εισέλθει εκ νέου στο εργοστάσιο για ένα εκτεταμένο service.

Από εκεί και πέρα, 4 ακόμα ισχυροί ηλεκτροκινητήρες θα συμπληρώνουν την όλη εικόνα. Δύο για τους μπροστινούς τροχούς και άλλοι δύο για το turbo και τον πίσω άξονα. Οι ηλεκτροκινητήρες θα έχουν τη δυνατότητα και αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης του αυτοκινήτου, για αποστάσεις έως 48 χιλιομέτρων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!