ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό Mini

Το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο στη γκάμα της εταιρίας θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και θα περάσει σε κανονική και όχι περιορισμένη παραγωγή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα θα απευθύνεται σε επιλεγμένες αγορές ανά τον πλανήτη, ούτε θα αποτελεί κάποια niche εναλλακτική. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Sebastian Mackensen, αντιπροέδρου του BMW Group, υπεύθυνου για τη Mini, «Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει νόημα να έχει μόνο μία εκδοχή, απλά για να λες ότι έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ στην πραγματικότητα κανείς να μην το αγοράζει. Όχι, θα είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο και ευελπιστώ ο κόσμος να το αγοράσει».

Το ηλεκτρικό Mini ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2019. Η παραγωγή του, ενώ αρχικά σχεδιαζόταν να γίνει στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω Brexit, θα μεταφερθεί σε άλλη χώρα. Όσο για την ίδια την εταιρία, που βλέπει συνολικά τις πωλήσεις της να πέφτουν, ελπίζει πραγματικά ότι με αυτό θα ανακάμψει. Ειδικά στην αμερικάνικη αγορά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!