NEA

BMW M550D, αυτό είναι το ισχυρότερο 6-κύλινδρο ντίζελ στον κόσμο!

Η νέα έκδοση M550D έχει 4 τούρμπο, αποδίδει 400 άλογα, έχει το 0-100 σε 4,4 δευτερόλεπτα και εκπέμπει μόλις 173 γραμμάρια ανά χιλιόμετρα!

Στην χώρα μας υπάρχουν μερικοί «ειδικοί» που έχουν θάψει για τα καλά τα ντίζελ, αλλά οι μηχανικοί στην αυτοκινητοβιομηχανία, π.χ. όπως στην BMW, φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη. Έτσι, παρουσίασαν τη νέα M550d xDrive η οποία έχει κάτω από το καπό της τον ισχυρότερο 6-κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα στον κόσμο, έναν εν σειρά στα 3.000 κ.εκ. που με την βοήθεια 4 υπερτροφοδοτών αποδίδει 400 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 760 Nm στις 2.000 σ.α.λ.

Όσο για τις επιδόσεις η BMW δίνει ένα 0-100 σε 4,4 δευτερόλεπτα για την σεντάν έκδοση (για την Touring στα 4,6) με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα, όταν η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 5,2-6,4 λίτρα/ 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 από 142 έως 173 γρ./χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου8 σχέσεων, ενώ φυσικά υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα μοντέλo που έχει στην επωνυμία του το γράμμα Μ (όπως μεταξύ άλλων Μ αεροδυναμικό πακέτο, η ανάρτηση Μ σε συνδυασμό με στάνταρ ζάντες 19 ινστών, το ενεργό σύστημα διεύθυνσης, αλλά και τα σπορ καθίσματα στο εσωτερικό σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!