NEA

Ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο στην Ευρώπη, το Ford Fiesta ξεπέρασε το VW Golf!

O φετινός Μάρτιος ήταν ο μήνας που έσπασαν όλα τα ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, με τις συνολικές πωλήσεις να φθάνουν στα 1,92 εκατομμύρια μονάδες!

Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία για έναν μήνα στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση 10,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο από την Αμερικάνικη αγορά και πολύ κοντά στην αγορά της Κίνας που έκλεισε στα 2,02 εκατ. μονάδες.

Από τις πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην Ιταλία (+17,4%), και ακολούθησαν η Ισπανία (+12,7%), η Γερμανία (+11,4%) και η Βρετανία (+8,4%). Από τις 30 χώρες οι 16 σημείωσαν διψήφια νούμερα ανόδου, με την Ελλάδα να είναι πρωταθλητής με 49,5% αύξηση (για λόγους βεβαίως που εξηγούνται από τον ΣΕΑΑ στην ανακοίνωσή του).

Από τις 52 μάρκες που πωλούνται στην Ευρώπη, 26 σημείωσαν άνοδο μέσα στον Μάρτιο. Η VW παραμένει ο ηγέτης της αγοράς, με άνοδο 3,9%, ακολουθούμενη από την Ford που είχε σημαντική άνοδο της τάξης του 15,9%. Η Renault ξεπέρασε την Οpel στην τρίτη θέση.

Σε ότι αφορά τα μοντέλα, το Golf έχασε για τον συγκεκριμένο μήνα την πρώτη θέση των πωλήσεων από το Fiesta. Η εξήγηση έχει να κάνει όπως λένε οι ειδικοί από την πολύ επιθετική εμπορική πολιτική της Ford αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με τους diesel που έχει φρενάρει κάπως τις πωλήσεις του Golf.

Στις premium μάρκες, Mercedes και ΒΜW ξεπέρασαν τις 100.000 μονάδες, ενώ η Audi έχασε αυτό το όριο για μόλις 1.000 αυτοκίνητα. Η Volvo είχε έναν μήνα ρεκόρ στην ιστορία της παραδίδοντάς 36.891 αυτοκίνητα, κάτι που πέτυχε και η Porsche με 9.259 μονάδες.

Πάντως ο Μάρτιος είναι κατά παράδοση ο μήνας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 11% των συνολικών πωλήσεων του έτους. Το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα των Καθολικών ήταν μέσα στον Απρίλιο και όχι στον Μάρτιο έδωσε στου εμπόρους περισσότερες ημέρες πωλήσεων, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί αυτό το ιστορικό ρεκόρ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!