ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και η Samsung στο παιχνίδι των αυτόνομων αυτοκινήτων

Η κορεατική εταιρία, όπως ακριβώς και η apple, βλέπει μία σοβαρή προοπτική στο «αυτόνομο» μέλλον της αυτοκίνησης, στο οποίο επιθυμεί να συμμετάσχει.

Η ίδια η Samsung κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της. Δεν είναι όμως δυνατό να κρύψει το γεγονός ότι πρόσφατα ζήτησε και έλαβε άδεια από το Κορεατικό υπουργείο υποδομών και μεταφορών για να δοκιμάσει, σε ανοικτούς δρόμους, αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από έγκυρη εφημερίδα της Νότιας Κορέας. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι, σε πρώτη φάση, το όχημα των δοκιμών θα είναι ένα ειδικά τροποποιημένο Hyundai.

Οι μηχανικοί της Samsung έχουν ως αποστολή την εξέλιξη μίας σειράς αισθητήρων, υπολογιστικών μονάδων, συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης καθώς και deep-learning τεχνολογιών. Θέλουν δηλαδή να αποκτήσουν τεχνογνωσία που θα αφορά όλο το «πακέτο» της αυτόνομης οδήγησης, software και hardware, το οποίο φαντάζει πολλά υποσχόμενο και ιδιαίτερα προσοδοφόρο. Αντιθέτως, η εταιρία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την κατασκευή ολόκληρων αυτοκινήτων, αφού τα πλαίσια και οι κινητήρες δεν ανήκουν στα δικά της πεδία εξειδίκευσης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!