ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα γενιά ηλεκτρικών Citroen, το 2020

Την πρόθεσή της να επενδύσει στην ηλεκτρική τεχνολογία εξέφρασε η Citroen, ακολουθώντας όμως τη δική της στρατηγική.

Αυτό, δια στόματος Linda Jackson, CEO της Γαλλικής εταιρίας. «Η στρατηγική μας για τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι να έχουμε κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αλλά να έχουμε ηλεκτρικές προτάσεις σε ολόκληρη τη γκάμα μας, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να διαλέξουν ένα μοντέλο βενζίνης ή ένα ηλεκτρικό μοντέλο». Όπως φαίνεται, η Citroen σκοπεύει να εμπλουτίσει όλη τη γκάμα των συμβατικών της μοντέλων με ηλεκτρικές εκδόσεις.

Παράλληλα, βέβαια, αναπτύσσει και μία αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, σε συνεργασία με την Peugeot, ονόματι e-CMP (Common Modular Platform). Αυτή θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατηγοριών Α και Β και θα είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή το 2020. Τα μοντέλα που θα βασίζονται επάνω στη νέα αυτή πλατφόρμα υπολογίζεται πως θα έχουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Λίγο νωρίτερα, το 2019, οι Γάλλοι θα λανσάρουν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με το λογότυπο της DS, ενώ την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και το πρώτο plug in υβριδικό της Citroen, βασισμένο στο C5 Aircross. Το τελευταίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, ενώ η υβριδική του έκδοση αναμένεται να πωλείται τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην αγορά της Κίνας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!