ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πατέντα για ενεργητικό διαχύτη από την Porsche

Φήμες θέλουν την γερμανική μάρκα να εισάγει σε μοντέλα της έναν αεροδυναμικό διαχύτη που θα δούμε σε μελλοντικές Porsche με πιθανότερη την επόμενη Cayman GT4…

To σχέδιο δείχνει τον μηχανισμό και την διάταξη ενός ενεργητικού διαχύτη που κατατέθηκε ως πατέντα στο αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών. Ένας ενεργητικός διαχύτης θα μπορεί να μεταβάλλει την ταχύτητα της ροής κάτω από το αμάξωμα αυξομειώνοντας ανάλογα το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αεροδυναμικά βοηθήματα (π.χ. την πίσω πτέρυγα).

Μία παρόμοια πατέντα έχει ήδη καταθέσει και η General Motors για την Chevrolet Corvette και όπως φαίνεται πολλές από τις ιδέες που είδαμε στην σούπερ αεροδυναμική Lamborghini Huracan Performante, την βασίλισσα στο Nürburgring, θα τις δούμε σε πολλά σπορ μοντέλα. Πάντως, πέρα από την Cayman GT4 δεν θα προκαλέσει έκπληξή αν δούμε τον ενεργητικό διαχύτη και στο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το Mission E Concept.

SMS==> Από την Chaparral του Jim Hall έως την πτήση μίας Ferrari 458 Challenge…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!