ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκάρει μία κόντρα με λεωφορεία στην Ινδία [vid]

Όποιος έχε ταξιδέψει στην Ινδία και έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους του είναι σίγουρα μία εμπειρία που θα θυμάται σε όλη του την ζωή…

Οι κανόνες που επιβάλλουν οι νόμοι και η κοινή λογική παύουν να ισχύουν και όλα κρέμονται από μία κλωστή και την διάθεση ή την αντίληψη του εκάστοτε οδηγού για το τι θα κάνει και το πως θα συμπεριφερθεί. Το βίντεο που βλέπουμε (και που ανταποκρίνεται σε μία ασύλληπτη προσωπική εμπειρία του υπογράφοντος από επίσκεψή του στην Ινδία) δείχνει μία «κόντρα» μεταξύ δύο λεωφορείων, τα οποία μάλιστα εξ’ όσων μπορούμε να αντιληφθούμε ανήκουν στην ίδια εταιρία.

Ο λόγος που γίνεται αυτό δεν είναι προφανής, αν και στην Ινδία δεν χρειάζεται κάποιος προφανής ή σοβαρός λόγος για να βρίσκεται κανείς μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση. Όπως βλέπουμε ο κάθε οδηγός κάνει ότι του έρθει στο κεφάλι, βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα, περνάει μέσα από τον χωμάτινο παράδρομο, μπαίνει μπροστά από τον άλλο για να τον κόψει μέσα στην σκόνη, και όλα αυτά με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να πιάσουν αυτά τα λεωφορεία (τα οποία πολλές φορές δεν έχουν και κόφτη).

Απ’ όσο μαθαίνουμε από το μικρό κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, το φαινόμενο είναι συνηθισμένο στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ των πόλεων Pollachi και Coimbatore σε μία περιοχή που κατοικούν περίπου 72 εκατομμύρια άνθρωποι. Το ζήτημα λοιπόν ποιος θα φθάσει πρώτος πέρα από θέμα “τιμής” είναι και πρακτικό, γιατί τα κέρδη είναι σημαντικά.

Πάντως η αστυνομία της περιοχής επισημαίνει ότι μέσα σε όλη αυτή την γενικευμένη ασύλληπτη κυκλοφοριακή κατάσταση, υπήρξαν μόλις 12 ατυχήματα των Φεβρουάριο και ένα μόνο τον Απρίλιο. Και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι την δεύτερη-τρίτη ημέρα της κυκλοφορίας σου στην Ινδία: ότι αυτό το χάος λειτουργεί! Και παρά το ότι δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους τι γίνεται γύρω σου, με κάποιο μαγικό τρόπο -χάρη ίσως και στους χιλιάδες “Αγίους” που έχουν για κάθε περίσταση- τα ατυχήματα αποφεύγονται ακριβώς την τελευταία στιγμή!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!