SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

8 προσθιοκίνητα μοντέλα στα πλάνα της Mercedes

Η γερμανική εταιρία, αξιοποιώντας τη νέα της πλατφόρμα, MFA 2, θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη προσθιοκίνητων μοντέλων για τις πιο μικρές κατηγορίες.

Κάποιες αρχικές φήμες γύρω από αυτό είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν από τον Ιανουάριο, τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν να επισημοποιούνται. Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA, τα επόμενα χρόνια (πιθανά το 2020) θα εμφανιστούν 3 ακόμα μοντέλα. Ο λόγος για την A-Class sedan, τη GLB -ένα SUV ελαφρά μεγαλύτερο της GLA – και ένα ακόμα, τρίτο όχημα. Ειδικά για τα πρώτα δύο, όπως όλα δείχνουν θα διατίθενται σε δύο εκδόσεις μεταξονίου, normal και long, με τη GLB να προσφέρεται πιθανότατα και σε επταθέσια διαμόρφωση.

Το κοινό όλων αυτών θα είναι το νέο πάτωμα MFA 2 (Modular Front-wheel-drive Architecture 2) της Mercedes, το οποίο αναμένεται να είναι ελαφρύτερο αλλά πιο άκαμπτο από το υπάρχον, χάρη στη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής. Παράλληλα, ο σχεδιασμός του γίνεται με γνώμονα να προσφέρει μεγάλη ευελιξία, να καλύπτει διαφορετικά μήκη μεταξονίων και να φιλοξενεί τόσο προσθιοκίνητα, όσο και τετρακίνητα συστήματα κίνησης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!