SMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η VW εγκαταλείπει τα κιβώτια 10 σχέσεων

Μετά από πολλή συζήτηση, εξέλιξη και δοκιμές, η VW αποχαιρετά το πρόγραμμα για τη δημιουργία δεκατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη.

Η είδηση για τη διακοπή του όλου προγράμματος προέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη. Όπως ανέφερε ο Friedrich Eichler, επί κεφαλής του τμήματος συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Volkswagen «δύο μήνες πριν, κατέστρεψα το πρωτότυπο». Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο είχε ανακοινωθεί στη Βιέννη, το 2013, από τον ίδιο το Martin Winterkorn, τότε CEO της εταιρίας και αφορούσε την κατασκευή ενός δεκατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη, κατάλληλου να συνδυαστεί με κινητήρες υψηλής ιπποδύναμης και ροπής.

Τελικά, η εξέλιξη ενός τέτοιου συνόλου αποδείχτηκε μη εφικτή. Ο Eichler δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη ματαίωση του project, αν ήταν θέμα πολυπλοκότητας, κόστους, βάρους ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα. Αρκέστηκε να πει ότι τα δεκατάχυτα κιβώτια αντιπροσωπεύουν για την VW τη «bigger is better» λογική του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια μέρα να ασχοληθούν εκ νέου με αυτό. «Φυσικά, έχω κρατήσει όλα τα αρχεία», είπε και έκλεισε πονηρά το μάτι.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!