NEASMS

Πως θα είναι το νέο Skoda Karoq;

Την Πέμπτη 18 Μαΐου στην Στοκχόλμη θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Karoq με την Skoda να δίνει στην δημοσιότητα το τελευταίο πακέτο με teaser φωτογραφίες και βίντεο…

Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Yeti δεν θα έχει οπτικά κάτι το ρηξικέλευθο μιας και θα ακολουθήσει το στιλ του μεγαλύτερου Kodiaq αποτελώντας μία μικρογραφία του τελευταίου. Αν ισχύσει αυτή η εκτίμηση, κατά την άποψή μου το σχήμα του Yeti θα έπρεπε να διατηρηθεί μιας και αυτό ήταν που το ξεχώριζε στην κατηγορία του.

Όπως και να ΄χει το Karoq θα προστεθεί απέναντι στο κυρίαρχο Nissan Qashqai και την υπόλοιπη παρέα SUV από το φθινόπωρο, που θα είναι διαθέσιμο με τα ήδη γνωστά μηχανικά σύνολα, θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση, ενώ θα υπάρχει και επιλογή για το επτατάχυτο κιβώτιο DSG.

Από πλευράς κινητήρων θα υπάρχουν αρχικά πέντε επιλογές, δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου, με τον καινούργιο 1.5 ΤSΙ Evo να κάνει και εδώ έντονη την παρουσία του και τον 1.0 TSI να βρίσκεται στην βάση. Από εκεί και πέρα θα δούμε την ντίζελ 1.6 TDI (ίσως με 80, 95 και 115 ίππους) και πιθανότατα και δίλιτρη TDI.

Στο εσωτερικό γίνεται μία σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης καθώς το compact SUV της Skoda θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα του γκρουπ και αρκετά για έναν πιο premium αέρα (πρόσφατη γενιά infotainment, εσωτερικός φωτισμός με LED φωτισμό σε 10 διαφορετικές αποχρώσεις κ.α.), ενώ όπως πάντα η Skoda θα προτάσσει το χώρο αποσκευών (τι κόλλημα και αυτό) που θα φτάνει τα 521 λίτρα (προφανώς με κιτ επισκευής) φτάνοντας τα 1.810 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πεσμένα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!