NEASMS

Νέο απίστευτο ρεκόρ γύρου στο Nürburgring!

Το NIO EP9 σε μία ειδική έκδοση σημείωσε ένα εξωπραγματικό γύρο στο Ring που όχι μόνο βελτιώνει την προηγούμενη επίδοσή του κατά 19,22 δευτερόλεπτα, αλλά ρίχνει και 5,1 στην Lamborghini Huracan Performante!

Μόλις πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει ένα σχετικό αφιέρωμα για τα ταχύτερα αυτοκίνητα στο Nürburgring και τώρα έρχεται η αμερικανική εταιρία με το NIO EP9 για να σημειώσει ένα απίστευτο γύρο με τα χρονόμετρα να σταματούν στο 6:45.90 όταν η Performante ολοκληρώνει ένα γύρο σε 6.:52.01. Εδώ να πούμε πως το NIO EP9 είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό αποδίδοντας συνολικά 1.360 ίππους με το 0-200 να πετυχαίνεται σε μόλις 7,1 δλ. και την τελική να φτάνει τα 313 χλμ./ώρα με μέγιστη αυτονομία στα 427 χλμ. και χρόνο φόρτισης στα 45 λεπτά της ώρας.

Κατά πόσο όμως το ρεκόρ αυτό είναι «πραγματικό»; Καταρχήν να πούμε πως ένα ρεκόρ στο Nürburgring θα πρέπει να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα και επίσης να αφορά σε κατασκευαστή με κάποιο σεβαστό αριθμό παραγωγής και όχι σε κάποια έκδοση (με ειδικά φρένα και αεροδυναμικό κιτ, η Perfomante έχει τέτοιες βελτιώσεις αλλά όπως είπαμε δεν είναι one-off) που μπορεί να φέρει συγκεκριμένο tuning πίστας. Εδώ να πούμε πως έχουν ή θα κατασκευαστούν μόλις έξι NIO EP9 (και αυτά για τους επενδυτές της εταιρίας), ενώ υπάρχουν πλάνα για  ακόμη 10 αυτοκίνητα με τιμή στα 1,48 εκ. δολάρια το καθένα.

Αυτά είναι τα 10 ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [vid]

Από την άλλη μιλάμε για ένα καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οπότε αναμένουμε  και το σχετικό βίντεο για να δούμε πως κατάφερε το EP9 να κινηθεί τόσο γρήγορα στην Πράσινη Κόλαση. Όχι πως αυτό σημαίνει κάτι άλλα πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό τεχνολογικά όχημα που ίσως θα έπρεπε να συγκρίνεται με άλλο ίδιας λογικής. Όπως και να έχει το NIO EP9 είχε ένα ακόμη ρεκόρ στην πίστα της Αμερικής ως το ταχύτερο αυτόνομο ηλεκτροκίνητο. Όπως φαίνεται στην NIO κάμει καλά την δουλειά του το τμήμα μάρκετινγκ…

Αυτό που μένει είναι να δούμε τι θα πουν οι Ιταλοί ή αν θα έχουμε μία ακόμη περίπτωση όπως αυτή της επίσης αμερικανικής Hennessey που ήθελε να αρπάξει τον τίτλο από την Bugatti για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Με αυτή την λογική, ο καθένας θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα one-off αυτοκίνητο και να καταρρίψει κάθε ρεκόρ. Αυτά μέχρι το επόμενο ρεκόρ αφού ανυπομονούμε να δούμε στην πίστα τόσο την Bugatti Chiron, όσο και την επερχόμενη Mercedes-AMG Project One.

Τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ γύρου. Άντε και για μερικούς ακόμη γύρους ακόμη, αφού με τα τωρινά δεδομένα η πραγματική τους αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης δεν τους επιτρέπουν το κάτι παραπάνω, δε νομίζετε; Και από την άλλη, τι ξενέρωτο, ρεκόρ ταχύτητας δίχως σούπερ ήχο ακούγεται (βασικά… δεν ακούγεται!) κάπως…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!