NEA

Η Volvo σταματά την εξέλιξη των ντίζελ αλλά θα τους παράγει έως το 2023

Σε δηλώσεις του το αφεντικό της Volvo Cars, Hakan Samuelsson, ξεκαθάρισε ότι η Σουηδική εταιρία θα σταματήσει την εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων κυρίως λόγου του υψηλού κόστους που απαιτείται για την μείωση της εκπομπής NOx…

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην εξέλιξη νέας γενιάς diesel κινητήρων» ήταν τα λόγια του προέδρου της Volvo μιλώντας στην Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι η εταιρία θα συνεχίσει να παράγει και να εξελίσσει τους υπάρχοντες πετρελαιοκινητήρες που έχει στην γκάμα της από το 2013 και μετά, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα και αυτοί θα κάνουν τον κύκλο τους και θα σταματήσουν την παραγωγή τους μέχρι το 2023.

Η εναλλακτική λύση που προτείνει και επενδύει η Volvo είναι τα πάσης φύσεως EV οχήματα, με ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο να σχεδιάζεται να βγει στην παραγωγή μέχρι το 2019. “Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Tesla κατάφερε να φτιάξει ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο” δηλώνει ο Samuelsson και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι “υπάρχει χώρος και για εμάς, με αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας και ελκυστικού σχεδιασμού.

Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει πως οι όλο και πιο αυστηροί περιορισμοί στους ρύπους θα καταστήσουν τους πετρελαιοκινητήρες ασύμφορους για τους κατασκευαστές, σε τέτοιο σημείο που τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά κάποια στιγμή θα είναι φθηνότερα και σαφώς πιο ελκυστικά.

Πάντως η Volvo δεν προχωρά στην άμεση απεμπλοκή της από τους diesel καθώς η γκάμα της είναι πλούσια σε τέτοια μοντέλα, ενώ και το 50% της ευρωπαϊκής αγοράς αφορά πετρελαιοκίνητα οχήματα. Μάλιστα το 90% του ιδιαίτερα επιτυχημένου XC90 είναι εφοδιασμένο με πετρελαιοκινητήρες.

Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα [blog]

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!