NEA

Υπό έρευνα από την E.E. η FCA για τις εκπομπές ρύπων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να διατάξει έρευνα εναντίον της Ιταλίας για τον τρόπο που χειρίστηκε τις καταγγελίες για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων του γκρουπ FCA.

“Οι Ιταλικές αρχές θα πρέπει να δώσουν επιπλέον πληροφορίες που θα είναι πειστικές ότι οι συσκευές που εντοπίστηκαν σε μοντέλα της Fiat είναι δικαιολογημένα και έτσι μπορούν να θεωρούνται νόμιμα” δήλωσε ανώτερη πηγή της ΕΕ. To θέμα ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt η οποία επισημαίνει ότι υπάρχει καταγγελία της Γερμανικής κυβέρνησης με βάση τις δοκιμές που έκανε δικό της Ινστιτούτο με τα αυτοκίνητα της Ιταλικής εταιρίας.

Τα νομικά μέσα τα οποία θα ασκηθούν από την ΕΕ θα αφορούν κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση της Ιταλίας και δη του υπουργείου Μεταφορών της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Automotive News, οι ιθύνοντες της ΕΕ πιστεύουν ότι η Ιταλική κυβέρνηση ίσως και να συνεργάστηκε με την FCA και δεν τους έχει πείσει ότι τελικά το γκρουπ δεν χρησιμοποιούσε ειδικές συσκευές για την παραποίηση των τιμών για τους ρύπους.

Τον Φεβρουάριο, μία αναφορά από το Ιταλικό υπουργείο Μεταφορών υποστήριξε ότι η FCA μπορούσε να παρακάμψει μια σειρά από σημαντικά τεστ, ακολουθώντας το ιταλικό νομικό πλαίσιο. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι αυτά τα τεστ ήταν υποχρεωτικά για τα γερμανικά μοντέλα, σε αρκετά από τα οποία εντοπίστηκαν οι συσκευές παραποίησης των αποτελεσμάτων για τους ρύπους.

Πάντως η FCA όπως και οι περισσότερες εταιρίες της Ευρώπης υποστηρίζουν ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συσκευές ελέγχου των ρύπων για προστασία του κινητήρα αλλά και για λόγους ασφαλείας. Πάντως σ’ αυτή την περίπτωση η Γερμανοί δεν φαίνεται αποφασισμένοι να αφήσουν την Ιταλία να κάνει παιχνίδι μόνη της και να φορτωθούν μόνον αυτοί τα σκάνδαλα για παραποίηση ρύπων, την στιγμή που είναι κοινό μυστικό ότι όλοι οι κατασκευαστές, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, “χειραγωγούν” τις ανακοινώσιμες τιμές ρύπων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!