NEASMS

Renault: Μέχρι το 2025 τα EV θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά αυτοκίνητα

Παρόλο που υπάρχουν τα ζητήματα της διάρκειας φόρτισης και της αυτονομίας, όταν τα ηλεκτροκίνητα θα αρχίσουν να φτηνύνουν θα γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα συμβατικά οχήματα…

Ο Gilles Normand, υπεύθυνος στον τομέα ηλεκτροκίνησης στην Renault, δήλωσε στο βρετανικό Autocar πως σε βάθος πενταετίας το συνολικό κόστος (χρήσης + αγοράς) θα είναι σε μερικά χρόνια εφάμιλλο με εκείνο ενός οχήματος με μηχανή εσωτερικής καύσης. Γνωστό και ως κόστος TCOE (Total Cost Of Ownership), ενδεικτικά για κατοχή 30.000 μιλίων το κόστος για ένα Zoe είναι στις περίπου 57-86 πένες/μίλι όταν ένα Clio «κοστίζει» 39-56 πένες/μίλι, σύμφωνα πάντα με την Renault. «Έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ώστε να μειωθεί το κόστος των μπαταριών» είπε μεταξύ άλλων ο Normand.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!