NEASMS

H Daimler θα κατασκευάζει τις δικές της μπαταρίες

Ο γερμανικός όμιλος εγκαινίασε το νέο του εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται 31 χιλιόμετρα έξω από την Δρέσδη και θα ολοκληρωθεί το 2018…

Σε μία έκταση που θα ξεπερνά τις 200.000 τ.μ. θα κατασκευάζονται οι νέας γενιάς μπαταρίες λιθίου-ιόντων που θα προορίζονται για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz και της Smart. «Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει έναν σημαντικό μετασχηματισμό και θέλουμε να είμαστε η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή την αλλαγή. Το εργοστάσιο μπαταριών στο Κamenz θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στην προσαρμογή μας στην ηλεκτροκίνηση» δήλωσε ο CEO της εταιρίας Dieter Zetsche παρουσία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Αξιοσημείωτο είναι πως στα εγκαίνια αντί για έναν κλασικό θεμέλιο λίθος τοποθετήθηκε το κέλυφος μιας… μπαταρίας, ενώ το νέο εργοστάσιο αποτελεί επέκταση και αναβάθμιση ενός υπάρχοντος. Στόχος είναι η μείωση του κόστους κατασκευής τουλάχιστον 10 ηλεκτροκίνητων μοντέλων υπό το σήμα EQ -που έχουν προγραμματισθεί έως το 2022- ώστε η Daimler να μπορέσει να «χτυπήσει» στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο την Tesla Motors.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!