ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέας τεχνολογίας δρόμοι με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης

Γιατί η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να είναι στατική και να μην γίνεται εν κινήσει και ασύρματα από ηλεκτροφόρους δρόμους;

Η Renault παρουσίασε πρόσφατα ένα Kangoo Z.E. που έχει την δυνατότητα να κινείται πάνω από μία ειδική ζώνη στο οδόστρωμα και να επαναφορτίζει με την βοήθεια της επαγωγικής (ασύρματης) φόρτισης. Η εν λόγω τεχνολογία έχει εξελιχθεί από την Quantum σε συνεργασία με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και την Vedecom και δίνει μία νέα προοπτική για την «καθ’ οδόν» φόρτιση των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Η επίδειξη έγινε πριν από μερικές μέρες στο Παρίσι σε ένα πρωτότυπο ασφαλτοτάπητα μήκους 100 μέτρων και φόρτιση ισχύος 20 kW αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 100 χλμ./ώρα. Όσα ηλεκτροκίνητα διέρχονται από αυτό τον δρόμο θα πρέπει να έχουν φυσικά στο κάτω μέρος την απαραίτητη επαγωγική «πλάκα», ενώ μπορούν να φορτίσουν και προς τις δύο κατευθύνσεις κίνησης.

Ακόμη πιο πρόσφατη είναι η ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης για ένα παρόμοιο πρόγραμμα που θα τρέξει πιλοτικά από την ElectRoad στο Tel Aviv χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο λεωφορείο σε μία διαδρομή περίπου 18 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Ramon έως την πόλη Eilat. Αξιοσημείωτο είναι πως μία ακόμη εταιρία από το Ισραήλ με την ονομασία Stor-Dot ανακοίνωσε πως εξελίσσει μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 5 λεπτά. Φυσικά όλα αυτά ακούγονται πολύ αισιόδοξα, ειδικά από start-up εταιρίες που έχουν ανάγκη τις επιδοτήσεις και την προβολή ακόμη και μέσα από υπερβολές….

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!