NEA

Ποια μοτοσικλέτα θα πιάσει 640 χλμ./ώρα σπάζοντας κάθε ρεκόρ; [vid]

H πρωτότυπη μοτοσικλέτα Ack Attack κατέχει από το 2010 το… δίτροχο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά έχοντας αγγίξει τα περίπου 605 χλμ./ώρα.

Ο επόμενος στόχος για την ομάδα είναι να φτάσει τα 640 χλμ./ώρα (ή τα 400 μίλια ανά ώρα) και το μέρος όπου θα επιχειρήσει να σημειώσει το νέο ρεκόρ είναι στην λίμνη Saar de Uyuni (την μεγαλύτερη αποξηραμένη στον κόσμο έκτασης 10.582 τ.μ.) στην Βολιβία, αφού η έρημος του Bonneville στις ΗΠΑ έχει γίνει ένας βάλτος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι το έδαφος στο Περού είναι πολύ καλύτερο και πιο ασφαλές από την Βοnneville, ενώ η μόνη δυσκολία είναι το μεγάλο υψόμετρο (περίπου στα 4.000 μέτρα) που απαιτεί νέα χαρτογράφηση για τις μηχανές λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του αέρα σε οξυγόνο. Το σπέσιαλ δίτροχο εφοδιάζεται με δύο μηχανές από Hayabusa, οι οποίες με την βοήθεια συστήματος turbo αποδίδουν πάνω από 900 άλογα, ενώ το εγχείρημα θα γίνει αρχές Αυγούστου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!