NEA

Η McLaren P1 LM είναι η νέα βασίλισσα στο Nürburgring [vid]

Για να δούμε πόσο μακριά θα πάει η κόντρα με το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση. Πάντως, το πράμα έχει αρχίσει να κουράζει για το ποιος έχει κάνει το ταχύτερο χρόνο, με τι μετατροπές και αν έχει κάνει ζαβολιές…

Όπως και να ΄χει η McLaren P1 LM είναι αυτή η οποία σημείωσε νέο ρεκόρ στα 6:43,2 παίρνοντας τα σκήπτρα από την Lamborghini Huracan Performante ή το ηλεκτρικό NIO (αν το αποδεχτούμε σαν μοντέλα παραγωγής). Πάντως και στην περίπτωση της McLaren πρόκειται για μία σπέσιαλ έκδοση με «πιστάδικο» στήσιμο και με τις σημαντικότερες βελτιώσεις να αφορούν στο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο επιτυγχάνει έως και 40% αυξημένο downforce, ενώ και το βάρος της είναι περίπου 60 κιλά μικρότερο από το ήδη χαμηλό της P1 GTR.

Η απόδοση του υβριδικού συστήματος που την κινεί παραμένει στα 1.000 άλογα αν και υπάρχουν επεμβάσεις που βελτιώνουν την απόδοση με διαφορετική χαρτογράφηση για πιο πιστάδικη οδήγηση. Και όσο και να γκρινιάζουν οι Κινέζοι στην NIO, δεν πρέπει να έχουν καθόλου δίκιο επειδή και σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για ένα κανονικό μοντέλα παραγωγής σε μερικές δεκάδες αυτοκίνητα. Ποιος ξέρει, ίσως οι Βρετανοί να ήθελαν να την σπάσουν στη NIO και για αυτό τώρα… κάνουν τον Κινέζο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!