ΔΙΑΦΟΡΑΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χρηστικό: Πως γίνεται η αλλαγή μάκτρου υαλοκαθαριστήρα;

Το να βρέχει και να μην καθαρίζουν οι υαλοκαθαριστήρες το παρμπρίζ δεν είναι μόνο ενοχλητικό, είναι και επικίνδυνο. Αφιερώστε 5 λεπτά και φορέστε ένα καινούριο ζευγάρι.

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να παραλείπουμε να φροντίζουμε, είναι η αλλαγή των μάκτρων στους υαλοκαθαριστήρες, όταν αυτό απαιτείται. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο ήλιος, η βροχή και το χιόνι, σκληραίνουν, και κατά συνέπεια καταστρέφουν, την ελαστική απόληξη των υαλοκαθαριστήρων, η οποία σαρώνει την επιφάνεια του παρμπρίζ, με αποτέλεσμα τον μη ικανοποιητικό καθαρισμό του. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι μία φορά το χρόνο (κατά προτίμηση με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, αφού έχουν πλέον περάσει οι μεγάλες ηλιοφάνειες), τα μάκτρα να αντικαθίστανται από άλλα, καινούρια.

Η όλη διαδικασία αντικατάστασης είναι αρκετά εύκολη και δεν θα προβληματίσει. Στην ένωση του μάκτρου με το μηχανικό βραχίονα βρίσκεται μία ασφάλεια η οποία συγκρατεί το όλο σύστημα και του επιτρέπει να κινείται περιστροφικά. Απομακρύνοντας αυτή προς τα έξω, το μάκτρο απελευθερώνεται από το βραχίονα και απομακρύνεται. Στη θέση του, με τον ίδιο τρόπο, μπαίνει το καινούριο.

Ακολούθως τοποθετούμε πάλι την ασφάλεια, πιέζοντας μέχρι να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το άλλο μάκτρο. Όπως είναι προφανές, πρόκειται για μία αρκετά εύκολη εργασία αντικατάστασης. Σχετικές μάλιστα πληροφορίες παρέχονται και στη συσκευασία των μάκτρων, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από συνεργεία, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!