NEA

Τι θα αλλάξει στα τέλη κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών που αποδίδονται στην υφυπουργό κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, υπάρχει στο τραπέζι μια πρόταση η οποία εξετάζει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με διαρροές για τα τέλη κυκλοφορίας στο εξής θα λαμβάνονται υπόψιν η τιμή του οχήματος, η παλαιότητα, ο κυβισμός και οι ρύποι. Στόχος της όλης “προσπάθειας” είναι να γίνουν τα ποσά που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ αναλογικότερα και πιο δίκαια. Ενώ αποσκοπεί και στο να βρεθεί τρόπος να πάρουν πίσω τις πινακίδες που έχουν καταθέσει οι οδηγοί στις Εφορίες.

Με βάση τα όσα προκύπτουν από τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι προφανές ότι τα παλαιά και μικρού κυβισμού αυτοκίνητα θα πληρώνουν λιγότερα, κάτι όμως που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση των εσόδων. Ως “ισοδύναμο” λοιπόν θα είναι η αύξηση των αντίστοιχων τελών κυκλοφορίας σε οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει μετά το 2005, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου σε 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους.

Προς το παρόν τα πράγματα είναι ακόμα αρκετά “θολά” σε ότι αφορά τον λογάριθμο που θα επιλεγεί και θα συνυπολογίζει όλες αυτές τις παραμέτρους που πολλές φορές είναι αντικρουόμενες (για παράδειγμα ένα παλαιό αυτοκίνητο θα έχει μείωση λόγω παλαιότητας αλλά και αύξηση λόγω ρύπων…).

Και για άλλη μια φορά το μάρμαρο το πληρώνει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, με τους καταναλωτές να βρίσκονται και πάλι ξεκρέμαστοι εμπρός σε αλλαγές που δεν ξέρουν που θα τους οδηγήσουν. Σε κάθε περίπτωση όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει η κατάσταση τόσο καλύτερο θα είναι για όλους γιατί αυτό το διαρκές αλαλούμ με τις “προτάσεις” και τις “διαρροές” δεν κάνει καλό όχι μόνο στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και την ελληνική οικονομία γενικότερα…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!