NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Euro NCAP: 5στερα τα Skoda Kodiaq και Mini Countryman [vid]

Τις δοκιμές πρόσκρουσης τεσσάρων νέων μοντέλων ανακοίνωσε ο οργανισμός EuroNCAP, με τα δύο από αυτά να πετυχαίνουν την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστέρων.

Ειδικά για το μοντέλο της Skoda τα πήγε πάρα πολύ καλά σαν σύνολο, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 92% στην προστασία των ενηλίκων, 77% στην προστασία των παιδιών, 71% στην προστασία των πεζών και 54% στα συστήματα ασφαλείας που φέρει. Το Mini Countryman, με τη σειρά του, συγκέντρωσε 90% σε ότι αφορά τους ενήλικες, 80% στην προστασία των παιδιών, 64% για τους πεζούς και 51% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Με 4 αστέρια αξιολογήθηκε το καινούριο Nissan Micra, στη βασική του έκδοση, θα πρέπει όμως να αναφερθεί ότι με ευκολία τα 4 γίνονται 5 στην έκδοση με το safety pack. Προφανώς το εξαιρετικό πλαίσιο της Nissan καλύπτει απόλυτα τους επιβάτες, με βαθμολογία 91%, τα παιδιά με 79% και τους πεζούς με 68%, χάνει όμως στη βασική έκδοση από τα στοιχεία ασφαλείας που συγκεντρώνουν μόλις 49%. Η εικόνα αυτή αλλάζει άρδην στην πιο πλούσια έκδοση, όπου το 49 γίνεται 79%!

Τέλος, με 3 αστέρια αξιολογήθηκε το Suzuki Swift στην έκδοση με τον βασικό εξοπλισμό (83% για τους επιβάτες, 75 % για τα παιδιά, 69% για τους πεζούς και 25% για τα συστήματα ασφαλείας), κερδίζοντας ένα επιπλέον αστέρι (συνολικά 4) στην πιο πλούσια σε επίπεδο εξοπλισμού έκδοση (88% για τους επιβάτες, 75 % για τα παιδιά, 69% για τους πεζούς και 44% για τα συστήματα ασφαλείας).

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!