NEA

Πωλείται τo Lincoln Zephyr Scrape Custom των Hot Wheels

Η εικόνα του σας είναι μάλλον γνωστή, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα των Hot Wheels σε κλίμακα 1:18.

Το Lincoln Zephyr Scrape Custom παρουσιάστηκε επίσημα το 1998, έχει ονομαστεί η «Bo Derek των custom αυτοκινήτων», έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει εμφανιστεί σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών ανά τον κόσμο. Στις 24 Ιουνίου θα δημοπρατηθεί στη Σάντα Μόνικα, έχοντας «γράψει» μόλις 3.500 μίλια, ενώ αναμένεται να πιάσει περίπου 400.000 δολάρια.   

Αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι πως το Lincoln Zephyr Scrape Custom, αυτό είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της custom σκηνής παγκοσμίως. Φυσικά ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του εμφάνιση, που για να προκύψει χρησιμοποιήθηκε το πλαίσιο ενός Chevrolet Caprice του 1978, πάνω στο οποίο προσαρμόστηκε το εμπρός μέρος ενός Zephyr του 1941 με το πίσω ενός ομώνυμου μοντέλου του 1939.

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη μετατροπή χρονολογείται από το 1990 και πιστώνεται στον πρώην συντάκτη του εξειδικευμένου περιοδικού Hot Rod Terry Cook και στον καροσερίστα Ramsey Mosher, ενώ για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια και 4.500 εργατοώρες. Ο κινητήρας είναι ένας V8 5.700 κ.εκ. και το αυτόματο κιβώτιο 3 σχέσεων.

Ενδιαφέρον είναι πως το Lincoln Zephyr Scrape Custom διαθέτει την πρώτη υδραυλική ανάρτηση που τοποθετήθηκε ποτέ σε αυτήν τη μορφή σε αυτοκίνητο και η οποία επιτρέπει στο αμάξωμά του να κατέβει τόσο ώστε να ακουμπά στην άσφαλτο.

Από και πέρα η οροφή είναι chopped, δηλαδή χαμηλωμένη, ενώ ταυτόχρονα το αμάξωμα είναι πιο φαρδύ και θυμίζει σταγόνα.  Στο εσωτερικό τα καθίσματα τύπου «πάγκου», όπως συνηθιζόταν τη δεκαετία του ’30 και του ’40, αλλά και οι επενδύσεις στις πόρτες είναι από δέρμα και μάλιστα σε δύο αποχρώσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!