ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Renault επαναχρησιμοποιεί τις μπαταρίες των EV οχημάτων

Η γαλλική εταιρία, σε συνεργασία με την Powervault, παρουσίασαν έναν οικιακό σταθμό ενέργειας που βασίζεται σε παλαιούς συσσωρευτές από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κίνηση αυτή μόνο καλά έχει, αφού αφενός ρίχνει το κόστος μίας τυπικής, οικιακής εγκατάστασης κατά 30% για την Powervault, αφετέρου προστατεύει το περιβάλλον, μιας που δεν χρειάζεται οι μεγάλοι και ακριβοί αυτοί συσσωρευτές να οδηγούνται άμεσα σε καταστροφή. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 50 δοκιμαστικές μονάδες, που χρησιμοποιούν παλαιούς συσσωρευτές από τη Renault, σε οικίες που έχουν εγκατεστημένα ηλιακά πάνελ. Τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής αυτής φάσης θα δείξουν κατά πόσο οι μπαταρίες αυτές ανταποκρίνονται στα νέα τους καθήκοντα, καθώς και τις αντιδράσεις των καταναλωτών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο Nicolas Schottey, διευθυντής του προγράμματος στις δομές και τους συσσωρευτές ηλεκτρικών οχημάτων της Renault δήλωσε πως «χάρη σε αυτή την εταιρική σχέση αποθήκευσης ενέργειας με την Powervault, η Renault προσθέτει ένα νέο στοιχείο στην παγκόσμια στρατηγική της για second life μπαταρίες, οι οποίες καλύπτουν ήδη μεγάλο αριθμό χρήσεων από βιομηχανικά έως οικιστικά κτίρια και περιοχές. Η χρήση μίας δεύτερης ζωής όχι μόνο δίνει επιπλέον ζωή στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων πριν από την ανακύκλωσή τους, αλλά και επιτρέπει στους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα. Είναι μία win-win-win συνεργασία, για τους ιδιοκτήτες EV, τους ιδιοκτήτες σπιτιών και τον πλανήτη.»

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!