ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mars Rover concept, από άλλο πλανήτη! [vid]

Για την ακρίβεια, όχι από άλλον αλλά για άλλον πλανήτη. Η NASA αποκάλυψε το νέο της όχημα με το οποίο φιλοδοξεί να εξερευνήσει τον Άρη.

To Summer of Mars festival ξεκίνησε στο διαστημικό κέντρο Kennedy με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την αποκάλυψη ενός νέου διαστημικού οχήματος. Το Mars Rover θα αποτελέσει το νέο «παιχνίδι» των αστροναυτών της NASA και είναι -το λιγότερο- εντυπωσιακό. Κατασκευασμένο από τη Parker Brothers Concepts, με την καθοδήγηση των μηχανικών της Εθνικής υπηρεσίας αεροναυτικής και διαστήματος των ΗΠΑ (NASA), φιλοδοξεί να είναι το πρώτο όχημα που θα αφήσει τα σημάδια του στον Άρη.

Το βάρος του ανέρχεται στα 2.721 κιλά, ενώ το ύψος του φτάνει τα 3,3 μέτρα. Η ενέργεια για την κίνηση θα προέρχεται από μία σειρά ηλιακά πάνελ, που θα τροφοδοτούν μία μπαταρία 700 volt. Όσο για την τελική ταχύτητα, θα αγγίζει τα 112 χλμ./ώρα. Στη θεωρία, τουλάχιστον, αφού στην πράξη οι ταχύτητες με τις οποίες θα κινείται στο αφιλόξενο ανάγλυφο του κόκκινου πλανήτη δεν θα ξεπερνούν τα 24 χλμ./ώρα. Και για να είναι σίγουρο ότι δεν θα κολλήσει πουθενά, οι σχεδιαστές του το εφοδίασαν με μία ειδική ανάρτηση και με τροχούς 50 ιντσών, ειδικά σχεδιασμένους ώστε να αφήνουν τη λεπτή άμμο να περνά από μέσα τους.

Το Mars Rover concept είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 4 αστροναύτες με τον εξοπλισμό τους. Είναι μάλιστα σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχει διπλό ρόλο, τόσο ως μεταφορικό όχημα, όσο και ως ένα πλήρως εξοπλισμένο, μίνι εργαστήριο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!