ΔΙΑΦΟΡΑ

Άλμα 37 μέτρων από φορτηγό Kamaz! [vid]

Για όσους έχουν εικόνα του τι μπορούν να κάνουν τα αγωνιστικά φορτηγά του Dakar, δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Οι υπόλοιποι, δείτε να μαθαίνετε…

Άλματα αυτοκινήτων σε video, σίγουρα, όλοι έχουμε δει πολλα. Από αγωνιστικά, WRC, buggy και τόσα άλλα. Πόσα όμως άλματα μπορείτε να θυμηθείτε από φορτηγά βάρους 10,5 τόνων; Εδώ είναι που έρχεται η Kamaz, συνεπικουρούμενη από τη Red bull, για να μας δώσουν μία ιδεά των δυνατοτήτων του αγωνιστικού φορτηγού της εταιρίας για το Dakar. Πίσω από το τιμόνι, στην προκειμένη περίπτωση, βρίσκεται ο Eduard Nikolaev,νικητής του διάσημου αγώνα τα έτη 2013 και 2017.

Το όλο video είναι αρκετά κατατοπιστικό, ενδεικτικά όμως θα σας δώσουμε και εμείς μερικές πληροφορίες. Για να καταφέρει το άλμα των 37 μέτρων, το φορτηγό έπρεπε να επιταχύνει πρώτα σε πάγο, φτάνοντας τα 140 χλμ./ώρα. Αυτό δεν ήταν κάτι δύσκολο, αφού ο V8 των16,2 λίτρων που φέρει, αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους, εξασφαλίζοντας το 0-100 σε 11,5 δλ. Παρά μάλιστα τις αγωνιστικές αναρτήσεις του, με διαδρομή 30 εκατοστών, ο οδηγός δέχτηκε τη στιγμή της επαφής με το έδαφος δυνάμεις που ξεπερνούσαν τα 12 g! Για τα υπόλοιπα, πατήστε το play.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!