ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες «αδειάζουν» τον Trump

Η πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να αποτραβηχτούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, δεν βλέπει πολλούς υποστηρικτές.

Οι General Motors, Ford, καθώς και άλλες εταιρίες δεν έχουν καμία διάθεση να αντιταχθούν στην απόφαση του Donald Trump για το κλίμα, σκοπεύουν όμως να συνεχίσουν κανονικά με τις δεσμεύσεις τους να κατασκευάζουν καθαρότερα και πιο αποδοτικά οχήματα. «Η GM δεν θα αλλάξει τη δέσμευσή της για το περιβάλλον, ενώ και η θέση μας για την κλιματική αλλαγή δεν έχει αλλάξει», είναι μία από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα από επίσημα χείλη.

Η Ford από την άλλη δηλώνει πως «η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή» και συνεχίζει επιβεβαιώνοντας πως παραμένει «βαθιά προσηλωμένη στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα οχήματα και στις εγκαταστάσεις της». Αυτό που ξεκίνησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Elon Musk της Tesla, αποχωρώντας από σύμβουλος του Αμερικάνου Προέδρου, δείχνει να συνεχίζεται με τη μορφή χιονοστιβάδας. Και ευτυχώς, γιατί πέρα από τη διάσωση του περιβάλλοντος, μετά από μερικά χρόνια οι συγκεκριμένες εταιρίες θα έχουν διασώσει και την τιμή της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!