NEASMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορυφαία σε αξία μάρκα η Toyota, για το 2017

Για μία ακόμα χρονιά η Toyota παρέμεινε στην κορυφή της ετήσιας έρευνας που δημοσιεύει το Global BrandZ, με την αξία της να υπολογίζεται στα 28,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μιλάμε φυσικά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς, γενικά για εταιρίες, τα μεγέθη σε άλλους τομείς είναι δυσθεώρητα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στην πρώτη θέση overall βρίσκεται η Google, με αξία 245,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση συναντάμε την Apple, με αξία 234,7 δισεκατομμύρια δολάρια! Αφού λοιπόν πήραμε μία γεύση από την απόλυτη κορυφή, επανερχόμαστε στον κλάδο του αυτοκινήτου για να πούμε ότι στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Ιάπωνες, βρίσκεται η BMW, με συνολική αξία 24,559 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την τρίτη θέση στη σχετική λίστα κατέχει η Mercedes, με αξία 23,513 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθούν οι Ford με 13,1 δισ. δολάρια, Honda με 12,2 δισ. δολάρια, Nissan με 11,3 δισ. δολάρια, Αudi με 9,4 δισ. δολάρια, Land Rover με 5,5 δισ. δολάρια και Porsche με 5,1 δισ. δολάρια. Εδώ κάπου αξίζει να αναφερθεί και η άνοδος της Tesla, που μπορεί να απέχει πολύ ακόμα από την κορυφή, βρίσκεται όμως στο σωστό δρόμο και αυτό το αποδεικνύει η μεγάλη αύξηση στην αξία των μετοχών της.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!