NEA

H Peugeot δεν θα εξελίξει νέα σπορ μοντέλα!

 

Πρόκειται για μία είδηση-σοκ για τους φίλους της Peugeot και των εξαιρετικών σπορ μοντέλων της που έχουν γράψει ιστορία στους δρόμους και τους αγώνες…

Η γαλλική εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να σταματήσει την εξέλιξη τέτοιου είδους μικρής εμπορικής εμβέλειας μοντέλων, με στόχο να εστιάσει σε αυτοκίνητα και κατηγορίες που θα την οδηγήσουν στην μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση και περισσότερα κέρδη. Η εξαγορά της Opel από την Peugeot ήταν όπως όλα δείχνουν η αφορμή για την αλλαγή στρατηγικής της εταιρίας. Μία αλλαγή που διατυπώθηκε από το αφεντικό της, τον Jean-Philippe Imparato ο οποίος σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar είπε ότι σκοπεύει να εστιάσει στην παγκόσμια εξάπλωση της εταιρίας παρά στα γρήγορα αλλά “ειδικά” μοντέλα.

“Προς το παρόν ο κύριος στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε πέρα από τις δύο εκατομμύρια μονάδες τον χρόνο” είπε ο Imparato και πρόσθεσε: “Θέλουμε επίσης να μπορούμε να πουλάμε και πάνω από το 50% των αυτοκινήτων μας εκτός Ευρώπης. Μέχρι να γίνει αυτό, εγώ θα ενδιαφέρομαι για αυτοκίνητα που πουλάνε σε χιλιάδες και όχι σε μικρότερα νούμερα”.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εταιρία ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά τον αντικαταστάτη του 508 ενώ δεν αποκλείεται να μπει και στην κατηγορία των pick-up. “Με ένα επαγγελματικό του ενός τόνου μπορούμε να μπούμε σε μία τεράστια αγορά” δήλωσε ο Imparato, αν και όπως όλα δείχνουν αυτό το σχέδιο βρίσκεται προς το παρόν στα αρχικά του στάδια, και δεν είναι σίγουρο αν θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένο από την Peugeot ή σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρία.

Η επιστροφή στης ΗΠΑ είναι επίσης μέσα στα σχέδια επέκτασης που έχει στο μυαλό του ο Imparato κάτι που δεν θα γίνει άμεσα αλλά σε ορίζοντα 10ετίας. Το σχέδιο μοιάζει κάπως αισιόδοξο με βάση τα σημερινά δεδομένα, αν και η Peugeot σκοπεύει να ξεκινήσει όχι αμέσως με την πώληση αυτοκινήτων, αλλά με την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Πάντως το αφεντικό της Peugeot δεν απέκλεισε την κατασκευή σπορ μοντέλων κάποια στιγμή στο μέλλον. “Μόνο που αν γίνει θα το κάνουμε με το σωστό τρόπο” είπε και συμπλήρωσε: “Όχι με ένα καινούργιο RCZ αλλά με ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να κάνει το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ”.

Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα σπορ Peugeot το οποίο έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες και μάλλον προέρχεται πριν από αυτές τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Imparato. Το επερχόμενο 308 GTI με τα φημολογούμενα 290 άλογα θα είναι το νεότερο μέλος μιας μεγάλης σειράς σπορ Peugeot που άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι και οριστικά το τελευταίο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!